Skip to main content

ESQ 3.0 Coaching Certification Camp

Kini Menyelesaikan Masalah Menjadi Lebih Mudah, Dapatkan 18 tahun Kaedah Terbukti Mengendalikan Masalah Team Business Anda

Sertifikasi-Coaching-Indonesia-3.0-COACHING-CAMP-CERTIFICATION-TRAINING.png

15-19 Mac 2023

Bangi Resort Hotel

9.00am – 10.00pm

Hasil-01.png

Mungkin Ini yang Anda Rasakan:

Bingung tentang bagaimana untuk mengeluarkan potensi terbaik team/staff semasa memimpin?

Adakah anda sukar untuk mewujudkan komunikasi terarah dengan orang bawahan atau atasan?

Kesukaran menyelesaikan masalah team/staff yang sedang dihadapi?

Saya tidak faham di mana silapnya! Team/staff telah diarahkan, tetapi masih tidak dapat mencapai target syarikat.

Ingin meningkatkan kemahiran menyelesaikan masalah tetapi keliru di mana untuk belajar?

Sudah pelajari “coaching skill” tetapi masih keliru tentang langkah yang betul untuk mengaplikasikan teknik dan ilmu coaching?

Jika “anda rasakan” salah satu atau beberapa perkara di atas, maka anda perlu membaca ini hingga akhir. . .

Tahukah anda bahawa Coaching adalah kemahiran yang mesti ada pada setiap leader?

Menurut kebanyakan pemimpin dalam syarikat, organisasi atau institusi, cara paling mudah untuk mengurus team/staff ialah mengarah atau menentukan. Seperti pahat dengan penukul!

“Ahmad, tolong buat macam ni, sepatutnya petang ni! Siap kalau awak lambat!”

“Ayu, habiskan laporan itu segera!”

“Sudah Min, ikut cakap saya, buat macam tu!”

Pernahkah anda bertemu dengan leader seperti itu? Atau mungkin anda juga seperti mereka?

Memang cara mengarah atau menyuruh ini dianggap sebagai cara paling mudah untuk menguruskan team/staff.

Tetapi anda tahu, cara “paling mudah” ini boleh menjadi cara TERBURUK untuk membangunkan team/staff?

Kerana cara ini selalunya tidak memberi peluang kepada team/staff anda untuk mengembangkan dan meneroka potensi sebenar mereka.

Itulah sebabnya banyak syarikat meng-hire coporate coach untuk mengubah gaya ini.

Ini bukan bererti memimpin cara directive buruk, tetapi ada masa-masanya.

Dalam keadaan tertentu, anda ingin meningkatkan potensi individu dan team/staff, membina sistem delegasi yang kukuh, dan miliki team/staff yang berdikari, anda perlu memiliki dan menggunakan skill kepimpinan yang berbeza.

Anda perlu mengaplikasikan coaching dalam memimpin!

21-23 & 28-30 Oktober 2022

Online (Zoom)

07.30 s/d Selesai

Tapi Permasalahannya…

Walaupun setelah mempelajari coaching, ternyata ramai pemimpin yang miliki halangan dan rintangan dalam mempraktikkan coaching pada team/staff mereka.

Agak ramai yang keliru tentang langkah yang betul untuk mengaplikasikan teknik dan ilmu coaching dalam pekerjaan.

Jadi, untuk menjawab pelbagai soalan berkaitan coaching, ESQ Coaching Academy membuka program 3.0 Coaching Certification Camp. Program yang akan menjadikan peserta seorang coach profesional dan diperakui secara rasmi oleh BNSP.

Mempersembahkan…

ESQ 3.0 Coaching Certification Camp

Sertifikasi-Coaching-Indonesia-3.0-COACHING-CAMP-CERTIFICATION-TRAINING.png

Program training dan pensijilan coaching yang akan menjadikan peserta seorang coach profesional. Kaedah coaching yang dipelajari adalah hasil pengalaman dalam membentuk karakter manusia selama lebih 18 tahun. Kaedah yang melihat manusia secara keseluruhan dengan menggabungkan intelektual, emosional dan spiritual.

Peserta atau calon coach profesional akan mengetahui panduan lengkap bagaimana menemukan meaning dan purpose of life dari orang lain, agar mencapai hasil yang eksponensial. Selain itu, peserta juga akan menjalani beberapa siri ujian untuk pensijilan profesional.

Kini, ESQ Coaching Academy adalah satu-satunya institusi yang mengeluarkan COACHING CERTIFICATION diiktiraf oleh BNSP (Badan Nasional Sertifikasi Profesi). Pensijilan ini boleh menjadi peruntukan penting untuk menunjukkan kualiti, nilai jualan, kecekapan, kepercayaan, kepada pembangunan kerjaya seseorang. Atas sebab ini, jika anda berminat dalam kerjaya di bidang coaching, menjadi coach profesional yang bertauliah adalah satu jalan yang tepat.

15-19 Mac 2023

Bangi Resort Hotel

9.00am – 10.00pm

Mengapa Sebagai Leader, Anda Memerlukan Coaching Skill?

Sebelum anda mendaftar, lihat beberapa kelebihan jika anda menggunakan coaching dalam memimpin dan mendidik:

Proses Coaching Akan Menunjukkan Potensi Asal Individu

Menjana kreativiti, berdikari, dan kebolehan menyelesaikan masalah dengan sendiri

Dapatkan penyelesaian yang paling ideal, mengikut identiti coachee, dan lebih sesuai dengan situasi yang dihadapi oleh team/staff.

Coaching akan memberi peluang dan manfaat yang dicari oleh team/staff dan orang lain. Jadikan mereka lebih setia, berasa puas, dan bertanggungjawab.

Memupuk kebersamaan antara Individu dan Membantu berkomunikasi dengan lebih baik.

Menyampaikan kemahiran, bimbingan, menggalakkan keyakinan, keberanian dan nilai positif lain melalui proses yang menyenangkan.

Team/staff yang di-coaching atau mampu meng-coaching akan mempunyai keyakinan diri dan keinginan untuk membantu antara satu sama lain.

Mungkin anda ingin tahu apakah bahan yang akan dipelajari

Secara umum, di bawah adalah perkara yang anda akan pelajari:

Day 01 

Sesi 1: Coaching in New Era

Sesi 2: What is Coaching

Sesi 3: Listening & Questioning

Sesi 4: ESQ 3.0 Coach Mindset

Day 02

Sesi 1: Building Trust

Sesi 2: Introduction to ESQ 3.0 Coaching

Sesi 3: Outer Coaching: Coaching Defining Goals

Sesi 4: Coaching Practicum

Day 03

Sesi 1: Identifying Options

Sesi 2: Coaching Practicum

Sesi 3: Managing Barriers & Getting Support

Sesi 4: Taking Actions

Day 04

Sesi 1: Introduction to Inner Coaching

Sesi 2: Inner Drive

Sesi 3: Understanding Your Emotion & Feeling

Sesi 4: Inner Coaching Practicum
Malam: Inner

Malam: Inner Coaching Review

Day 05

Sesi 1: Addressing Hidden Issues

Sesi 2: Inner Coaching Practicum

Sesi 3: Clarifying Orientation

Sesi 4: Inner Coaching Practicum

Malam: Inner Coaching Review

Day 06

Sesi 1: Meaning to Perfromance

Sesi 2: Review

Sesi 3: Certification Process

Sesi 4: Closing Ceremony

Fasilitator ESQ 3.0 Coaching Certification Camp

Dr. HC. Ary Ginanjar Agustian

( PENGAGAS METODE 3.0 COACHING )

Dr. HC. Ary Ginanjar Agustian merupakan salah seorang motivator terbaik di Indonesia. Tokoh pembagunan karakter dan pengiat transformasi budaya organisasi/korporat. Beliau telah berkecimpung dalam dunia perniagaan selama lebih daripada 25 tahun dan telah menghasilkan karya-karya yang fenomenal.

Pada mulanya, Ary Ginanjar hanya menumpukan kepada training pembentukan karakter individu. Namun, apabila seseorang individu kembali kepada masyarakat dan organisasi, terdapat banyak cabaran kepimpinan yang belum mendukung.

Daripada kesedaran ini, Team ESQ menawarkan penyelesaian untuk membantu individu mengembangkan bakat dan potensi mereka melalui kaedah 3.0 Coaching. Satu kaedah yang terbukti berkesan dalam membangunkan karakter setiap individu dalam pelbagai aspek kehidupan.

Bersama Dengan Certified Coach Lainnya

Ary Ginanjar Agustian, CDC

Expert in Module Customization

Certified Developmental Coach by IDM, USA

Ir. Rinaldi Agusyana, CDC

Expert in Module Customization

Certified Developmental Coach by IDM, USA

Iman Herdimansyah, CDC

Expert in Module Customization

Certified Developmental Coach by IDM, USA

Dwitya Agustina, S.T., M.B.A., CDC

Expert in Module Customization

Certified Culture Consultant

Certified Developmental Coach by IDM, USA

Sh. Noorul Huda S. Hasan, CDC

Expert in Module Customization

Certified Culture Consultant

Certified Developmental Coach by IDM, USA

Arief Rahman Saleh, S.Psi, CDC

Expert in Module Customization

Certified Culture Consultant

Certified Developmental Coach by IDM, USA

Kenapa ESQ Coaching Certification Camp ini Sesuai untuk Anda Sertai?

Icon-Expert.png

Expert Trainer

Trainer profesional yang berpengalaman selama 25 tahun dalam bidang ini.

Icon-Prove.png

Proven Successful Method

Kaedah yang terbukti efektif mengembangkan karakter setiap individu dalam pelbagai aspek kehidupan

Icon-Mentoring.png

Lifetime Mentoring

Jika kurang faham apabila selesai training, konsultasi PERCUMA secara langsung bersama ESQ Coach Academy.

Icon-Coaching.png

Branding Diri sebagai Coach Profesional

Dalam program ini, anda akan mendapat ilmu, teknik, trick, panduan, dan tips untuk menjalankan coaching yang unik dan berbeza. Salah satunya ialah3.0 Coaching Model. Ini akan membantu para coach meningkatkan self-branding mereka sebagai seorang coach pakar.

Icon-Praktek.png

Membuka Praktik Coaching secara Profesional

Terdapat ramai orang di luar sana yang tidak dapat menemukan potensi mereka. Mereka memerlukan bantuan, arahan dan coach yang biasanya memberikan bantuan profesional,terukur dan terarah untuk mencapai hasil eksponen.

Icon-Komunitas.png

Diiktiraf dalam Komuniti ESQ 3.0 Coaching

Jika anda lulus dan mempunyai sijil, profil anda akan disenaraikan di laman web rasmi ESQ Coaching Academy. Salah satu peluang terbaik untuk mencapai pasaran yang lebih luas dalam kerjaya dan mampu untuk melakukan coaching dengan 1.8 juta alumni yang tersebar di pelbagai negara

Icon-Sertifikasi.png

Dapatkan Sijil Rasmi daripada BNSP

Meningkatkan kredibiliti sebagai coach profesional dengan lesen rasmi daripada BNSP. ESQ Coaching Academy adalah institusi pertama di Indonesia yang mengeluarkan pensijilan coaching daripada BNSP.

Icon-Update.png

Dapatkan Update Terbaru Tentang Ilmu ESQ 3.0 Coaching

Sebagai jurulatih profesional dan alumni 3.0 Coaching, anda sentiasa boleh mengemas kini dan berkongsi pengetahuan tentang coaching dan 3.0 Coaching Model.

Siapa yang Sesuai Mengikuti Coaching Certification Camp Ini?

Pada asasnya, setiap orang memerlukan pengetahuan coaching. siapa pun anda, dan sesiapa sahaja yang anda pimpin, sama ada team kecil, team besar, syarikat, organisasi atau keluarga, anda boleh mula menggunakan coaching untuk mengubah cara anda memimpin!

Ilus-Leader.png

Pemimpin, Ahli Perniagaan dan Pemilik Perniagaan

yang ingin mengeluarkan potensi terbaik karyawannya, dengan menjalin komunikasi yang lebih terarah terhadap misi yang ditentukan bersama.

Ilus-Perorangan.png

Individu

yang ingin berkerjaya dan menjadikan coaching sebagai profesion kerja. Serta pengkhususan dalam dunia coaching seperti life coaching, business coaching, parenting coaching, dan sebagainya.

Ilus-pasangan.png

Anda yang Memiliki Pasangan

yang ingin menjalinkan hubungan yang lebih harmoni dengan mengetahui dan memahami apa yang pasangannya inginkan melalui cara mereka berkomunikasi.

Ilus-orang-tua.png

Ibu bapa

yang ingin lebih memahami anak-anak, baik dari segi perwatakan mahupun corak berkomunikasi.

Ilus-Kantor.png

Organisasi

yang memerlukan coaching secara internal untuk mengukuhkan kan pembangunan HR.

Ilus-You.png

Anda

yang ingin memajukan diri atau meningkatkan kerjaya melalui coaching dan ingin miliki pensijilan coaching profesional.

Perkongsian Dari Peserta Coaching Certification Camp

Berikut adalah beberapa testimoni peserta yang pernah mengikuti training kami sebelum ini

Ini sangat membantu sekali. Saya baru tahu pertanyaan itu ada yang berbentuk closing statement, closing question, dan masih banyak lagi. Ini membantu sekali menyamakan frekuensi antara saya sebagai pemimpin dan bawahan saya. Bahkan ini bisa diterapkan di keluarga untuk membangun komunikasi yang baik.

start.png

Fitri Himawan

Pimpinan Departemen Funding, Bank Kaltim

Sebelumnya saya tidak terbayang coaching itu seperti apa. Ternyata sangat bermanfaat bagi saya. Saya jadi mengerti bagaimana itu coaching dan kita mampu menerapkan di kehidupan. Bukan hanya di kantor, tapi juga dalam keluarga dan hidup bermasyarakat.

start.png

Iren Nadia Handayani

Leader Div. Supervisi Dan Kajian Kepatuhan, Bank Kaltim

Apa yang saya peroleh di sini sangat luar biasa dan tak pernah saya bayangkan. 3.0 coaching membuka paradigma baru yang implementasinya sangat bermanfaat untuk diri pribadi, tim, maupun perusahaan.

start.png

Peserta 3.0 Coaching

RSUD PS Bantul

ESQ 3.0 Coaching Certification Camp

Kini Menyelesaikan Problem Karyawan Menjadi Lebih Mudah, Dapatkan Metode Proven 18 tahun Menangani Permasalahan Tim Bisnis

Rp. 25,000,000

ESQ 3.0 Coaching Certification Camp

Masih Teragak-agak untuk Menyertai ESQ Coaching Certification Camp?

Kami faham jika anda masih teragak-agak untuk menyertai training ini, tetapi anda harus tahu, ESQ 3.0 Coaching Camp telah memberi impak yang besar kepada peserta kami, tonton video di bawah:

Masih ada sesuatu untuk ditanyakan?

Konsultasi Percuma! Klik Hubungi Kami, Nanti anda akan berhubung terus dengan Admin kami.

Copyright © 2021 ESQ Coach Academy